У Київській області очікується серйозне потепління: прогноз погоди

В українській столиці та на території Київської області очікується дуже серйозне потепління – синоптики дали прогноз на сьогоднішній день

В українській столиці та на території Київської області очікується дуже серйозне потепління – синоптики дали прогноз на сьогодні. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Українського гідрометцентру на його ресурсах.

За словами синоптиків, у регіоні прогнозується хмарність із проясненнями, очікуються опади у вигляді невеликого дощу, пориви північно-західного вітру досягатимуть швидкості від 7 до 12 метрів за секунду.

Температура повітря коливатиметься від 0 до 13 градусів тепла, у Києві — від 2 до 11 градусів вище за нуль.

Нагадаємо, що на території Київської області є унікальна сторічна черешня, яка набула заповідного статусу — ймовірно, це найстаріша черешня в регіоні. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, яке було опубліковано Київським еколого-культурним центром на його ресурсах.

За словами екологів, дерев має обхват стовбура в 3,20 метра. Зростає диво-дерево у Богуславі на вулиці Миколаївській, біля будинку 75. Тепер воно є пам'яткою природи "Черешня лісова "Цариця".

Отже, за пошкодження чи знищення дерева передбачено кримінальну відповідальність.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися