У Києві на території школи стояв радянський танк: що зробили з пам'ятником

Він увійшов до переліку пам'ятних об'єктів, пов'язаних з тоталітарним комуністичним режимом

У Святошинському районі столиці на вулиці Генерала Наумова демонтували пам'ятник радянському танку. Пам'ятник у формі башти танка був встановлений на території середньої школи № 230.

Про це повідомила голова комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Київради Вікторія Муха.

За словами голови комісії, він увійшов до переліку пам'ятних об'єктів, пов'язаних з тоталітарним комуністичним режимом, історією та культурою СРСР, які підлягають демонтажу. Цей перелік напрацьовувала робоча група на підставі звернень жителів столиці, а потім його затвердила Київрада. Тож тепер, згідно з рішенням міськради, пам'ятник демонтували.

Продовжуємо очищення Києва від радянських та російських пропагандистських наративів, якими держава-агресор масово маркувала свого часу публічний простір столиці, — повідомила Вікторія Муха.

Нагадаємо, портал "Коментарі" писав, що у столиці зафіксували понад тисячу залишених автомобілів, які стали металобрухтом. Представник жителів Солом’янського району Києва у Верховній раді Роман Грищук звернув увагу на значну кількість транспортних засобів, які власники залишили на вулицях міста.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися