У Києві на прибирання стихійних звалищ піде два місяці: де найбільше накопичилось сміття

Районні адміністрації мають перелік локацій, які найбільше потребують наведення ладу

В столиці планується проведення весняного двомісячника з благоустрою до 20 травня, в рамках якого будуть організовані спільні робочі акції та прибирання, а також будуть усунені стихійні звалища.

Про це розповіли у пресслужбі КМДА. 

Зокрема, будуть очищені ті місця, на які скаржилися мешканці столиці, включаючи території, за якими відповідають приватні компанії. Планується також залучення цих компаній для покращення ситуації у місті. У КМДА наголошують, що хоча більшість коштів спрямовуються на оборону країни та підтримку військових у військовий час, питання чистоти та порядку у Києві є пріоритетним. Особливу увагу буде приділено наведенню ладу на магістральних вулицях з інтенсивним трафіком.

Я говорю про "хронічно" занедбані локації, де з різних причин немає власника або власник недбало ставиться до своїх господарських обов'язків. Так не повинно бути. Наводити лад будемо спільними зусиллями, залучаючи відповідальних посадових осіб, підприємства, установи, організації тощо, — зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Районні адміністрації мають перелік локацій, які найбільше потребують наведення там ладу. Пізніше міська влада окремо повідомить про дати, розташування й деталі загальних толок. За результатами місячника складуть рейтинг районів за чистотою — оцінки формуватимуть на основі виконаної роботи. Також врахують санітарний стан зелених насаджень, усунення аварійних або пошкоджених елементів (особливо на дитячих і спортивних майданчиках), наявність розкиданого сміття, вчасне та регулярне вивезення відходів тощо.

Нагадаємо, у Києві суд вимагає прибрати несанкціоноване сміттєзвалище в Дарницькому районі. Його облаштували в межах земельних ділянок водного фонду Дарницького району столиці.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися