"Укрзалізниця" переглядає правила перевезення тварин у поїздах після скандалу зі службовим собакою

Планують оновити деякі застарілі пункти правил проїзду в поїздах

"Укрзалізниця" спільно з рухом UAnimals змінить правила перевезення тварин у поїздах. Зміни виникли внаслідок скандальної ситуації, пов'язаної з військовослужбовцем, який декілька годин подорожував у тамбурі разом із службовим собакою. Валерій їхав поїздом "Інтерсіті" з Києва до Чернігова, стоячи всю дорогу.

Про це повідомили на сторінці UAnimals.

Чоловіка не пустили на куплене місце, бо він був зі службовим лабрадором. "Укрзалізниця", відгукуючись на цей випадок, зауважила, що в поїздах "Інтерсіті" передбачено обмеження на перевезення тварин, розмір яких перевищує 45 сантиметрів у висоту у холці. В організації UAnimals пояснили, що це правило встановлено через обмеженість місць для пасажирських багажів і забезпечення комфорту для тварин.

У Нацгвардії згодом прокоментували, що військовослужбовець добровільно стояв у тамбурі, бо не хотів порушувати правила, а чекати купейного вагона, де можна їхати з лабрадором, не мав часу. UAnimals наголосили, що обговорили з "Укрзалізницею" цю ситуацію та вирішили змінити правила перевезення. Зокрема, планують оновити деякі застарілі пункти правил проїзду в поїздах, аби вони стали більш інклюзивними для людей із тваринами. Крім того, організують соціальну кампанію, аби закликати пасажирів без тварин людяніше ставитися до пасажирів із тваринами.

Нагадаємо, у Києві чоловік через помсту вбив собаку колишньої дівчини. Він побив тварину та задушив її, після чого викинув до смітника.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися