У Київській області попереджають про масові відключення світла: деталі

На території Київської області попереджають про масштабні відключення електроенергії

На території Київської області попереджають про масштабні відключення електроенергії — через негоду енергетики регіону переведені в посилений режим роботи. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою компанії ДТЕК.

За словами енергетиків, пориви вітру призвели до аварій у мережах у Білоцерківському, Бориспільському, Бучанському, Фастівському та Обухівському районах.

Негода вже викликала аварії у мережах. Найбільше від стихії постраждав Білоцерківський район. Також є проблеми у Бориспільському, Бучанському, Фастівському та Обухівському районах. Енергетики вже усувають наслідки негоди.

Людей закликають бути обережними і не нехтувати правилами безпеки та не наближатися до ліній електропередачі.

Нагадаємо, що на території Київської області зафіксували рекордне виробництво електроенергії через паводок на Дніпрі. Про це стало відомо із офіційного коментаря, який дав голова державної енергетичної компанії Укргідроенерго Ігор Сирота в ефірі національного телемарафону.

За його словами, внаслідок ранньої повені гідроелектростанції виробляють близько 65 млн кВт-год електроенергії щодня. Рівень Дніпра у межах Києва піднявся до абсолютного максимуму з початку 2024 року. За останні 7 днів рівень Дніпра в межах столиці зріс на понад 60 см.

При чому спостерігається значне коливання води протягом доби через збільшення скидів води з Київського водосховища через пропуск весняної повені.


Джерело: https://t.me/dtek_ua/1358


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися