У Києві хочуть знести історичну будівлю: подробиці

Відповідну інформацію розмістили на фасаді садиби Зеленських

На фасаді будівлі в Шевченківському районі Києва з'явилася інформація про намір знести історичну споруду.

Про це повідомляє громадський активіст Дмитро Перов.

На вулиці Кониського, 22, у Києві, яка колись називалася Тургенєвською, розміщено інформаційний щит, що повідомляє про намір знести історичну будівлю, яка датується 1890 роком і є садибою Зеленських. За словами Перова, цей щит стверджує, що споруда не має історичної або архітектурної цінності, а її збереження шкодить інвестиційному клімату міста.

Будинок не має історичної та культурної цінності…. активісти маючи на меті зберегти історичний центр міста не враховують той факт, що далеко не кожна будівля є культурною спадщиною… кожне необґрунтоване твердження з боку активістів ставить під загрозу репутацію забудовника, рішучість інвесторів, та довіру до владних органів, — йдеться в оголошенні, яке цитує активіст.

На ділянці, де розташована садиба, підприємці планують спорудити житловий комплекс "Тургеневъ", який, за їхніми словами, покращить зовнішній вигляд вулиці та сприятиме інвестиційній привабливості столиці. Однак Київська міська прокуратура розпочала кримінальне провадження у зв'язку з фактом умисного пошкодження та руйнування садиби, а на саму ділянку накладено арешт. Попри це, забудовник намагається домогтися зносу будівлі через суд, як зауважив Перов.

Розбирання споруди почалася у 2021 році, проте суспільний розголос зупинив роботи. Це вже друга будівля зі списку 119 об'єктів, які внесені до "охоронного списку" мера Віталія Кличка, яку намагаються розібрати з початку російсько-української війни. Київрада прийняла рішення про накладення мораторію на реконструкцію цих споруд.

Садиба Зеленських — дерев'яна, обкладена цеглою будівля була збудована у 1890 році на замовлення купця Василя Маліна. Це одна з найстаріших будівель вулиці. Відома вона стала завдяки тому, що в період з 1911 по 1915 рр. тут проживала сім'я заможних міщан Зеленських.

picture

Нагадаємо, у Броварській громаді на території Київської області планують до невпізнання змінити цвинтарі – йдеться про місця поховання загиблих українських воїнів.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


хунта

3 квітня 2024, 15:46

https://cchr.org.ua/uk/jak-vijti-z-psihiatrichnoi-likarni-jakshho-vi-prijshli-tudi-dobrovilno/

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися