У Києві очікується навала кліщів: мешканців попередили про небезпеку

В українській столиці через весняне потепління почалася навала кліщів — мешканців попереджають про небезпеку

В українській столиці через весняне потепління почалася навала кліщів — мешканців попереджають про небезпеку та закликають опрацювати своїх домашніх тварин. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської державної адміністрації.

За словами чиновників, щороку навесні з настанням тепла починається сезон кліщів. Укус цього паразита безболісний, проте може бути шкідливим для здоров'я як людей, так і тварин. Деякі кліщі є переносниками серйозних захворювань, таких як енцефаліт та бореліоз (хвороба Лайма).

Для запобігання розмноженню кліщів та зменшення ймовірності укусів у квітні комунальні підприємства за вмістом зелених насаджень розпочинають обробку зелених зон. І все ж людям рекомендують використовувати препарати проти кліщів і регулярно перевіряти себе та свою тварину після прогулянок.

У Київській міській лікарні ветеринарної медицини наголосили, що профілактика проти укусів кліщів відіграє ключову роль у захисті здоров'я тварин.

Для киян підготували кілька рекомендацій: регулярно використовуйте препарати проти кліщів – це можуть бути спреї, краплі на загривку або нашийники; оглядайте тварину після прогулянок. Слід звернути увагу на шерсть і шкіру вашого улюбленця, особливо на вуха, шию, пахви, подушечки лап та простір між пальцями; уникайте густої рослинності та зон з високим рівнем вологості, де кліщі найбільш активні; подбайте про вакцинацію.

У ветеринарних клініках можна зробити щеплення проти захворювань, що передаються кліщами.

Читайте также