У Київській області скасували важливу заборону на торгівлю: подробиці

В Ірпені на території Київської області скасували важливу заборону на торгівлю

В Ірпені на території Київської області скасували важливу заборону на торгівлю — йдеться про продаж штучними квітами та вінками. Про це стало відомо з повідомлення, опублікованого місцевим інформаційним ресурсом ITV.

Сказано, що міський голова Ірпеня Олександр Маркушин наклав вето на рішення виконавчого комітету, який нещодавно встановив таку заборону.

За його словами, це рішення не враховувало інтересів місцевих підприємців.

Нагадаємо, що на території Київської області вводять дуже серйозну заборону на водоймах — з 1 квітня почне діяти весняно-літня заборона на вилов водних біоресурсів. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської обласної військової адміністрації.

За словами чиновників, нерест – один із найважливіших періодів розвитку рибних популяцій, від успішності якого залежить якість та майбутня кількість водних біоресурсів у водоймах.

Для створення сприятливих умов проходження нересту з 1 квітня 2024 року на переважній більшості рибогосподарських водних об'єктів України розпочинається щорічна весняно-літня нерестова заборона на вилов водних біоресурсів.

Рибалка в цей період дозволяється тільки з берега за межами нерестовищ гачковими знаряддями вилову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися