Стала відома доля вилучених у торговців оленів, яких перевозили без їжі та води

Не всі олені вижили після такого знущання

Минулого тижня у Києві сталася подія, що викликало обурення серед місцевих мешканців - порятунок плямистих оленів від торговців живим товаром. Тварини перевозилися у жахливих умовах без належного харчування та води, і, на жаль, одна з них загинула через це.

Про це повідомили у Київзоо.

Решту  8 оленів  було передано ветлікарям столичного зоопарку для надання необхідної допомоги. Звільнені від торговців олені тепер перебувають у вольєрі зоопарку, і відвідувачів просять бути обережними та не лякати їх. За словами працівників звіринця, перший час тварини, що зазнали фізичних та психологічних травм, повністю відмовлялись від їжі та навіть води.

Завдяки зусиллям зоологів та ветеринарів апетит і пристрасть до життя повернулися до оленів. Вони успішно пройшли реанімаційну процедуру і перейшли до лікувально-реабілітаційного етапу. Зараз вони мешкають у великому природньому вольєрі на території Київського зоопарку. Окрім відкритої зони з кущами та деревами та дружніми сусідами - іншими оленями, для них облаштовані навіси та спеціальні укриття для відпочинку та відпочинку.

Їх поточний раціон включає сіно та гілковий корм, прикрашений яблуками та морквою. Кожен олень споживає приблизно 10 кг такого корму на день і п'є 5-6 літрів свіжої води.

Робимо все можливе для порятунку бідолах, скривджених торгівцями живим товаром. Це довгий та складний процес, тривалістю від декількох місяців до декількох років. Після первинного відновлення подальша реабілітація цих плямистих оленів планується у Заповіднику, – розповіли у зоопарку.

Нагадаємо, у Чорнобильській зоні на території Київської області помітили рекордну кількість унікальних тварин — йдеться про фіксацію лосів.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися