У Чорнобилі помітили великого хижака (ФОТО)

Поки невідомо, цей новий гість тимчасовий чи вже назавжди

На території Чорнобильського заповідника в околицях Луб’янки помітили новий для Полісся  вид великих хижих ссавців – шакалів. Це тварина з сімейства псових, представник роду вовків. Він і схожий на вовка, проте голова не така лобаста, морда вужча, більш загострена, та й розміри менші.

Про це повідомляє Чорнобильський Радіаційно-екологічний Біосферний Заповідник.

Шакал є падальником, активно адаптується до антропогенного ландшафту, завдяки чому на початку ХХІ століття розширив свій ареал. І, як бачимо, аж до зони відчуження.

У більшості народів образ шакала – негативний, оскільки він уособлює боягузтво, нахабність, злодійкуватість і навіть підлість. Однак для природи – це ще один вид тварин, що має право на життя, особливо, якщо сам його активно виборює, - йдеться в повідомленні.

Шакалячі сліди й раніше були помічені в Заповіднику. Лапка цієї тварини компактна, а між подушечками майже нема проміжків. Тепер спостерігали і самого хижака.

picture

Нагадаємо, портал "Коментарі" писав, що у Чорнобильській зоні на території Київської області помітили рекордну кількість унікальних тварин — йдеться про фіксацію лосів.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися