У Києві на волі опинилися майже триста кажанів

Усі тварини отримали спеціальні кільця, що допоможуть їх ідентифікувати

У Києві урочисто волонтери випустили кажанів на волю. Усі охочі могли погодувати тварин та позбутися свого страху.

Про це повідомляє Активісти ГО Ukrainian Bat Rehabilitation Center.

У Києві та інших регіонах України відпустили на волю вечірниць, нетопирів, перегачів та лиликів. Вони знайшли новий дім на території Національного природного парку "Голосіївський". У цьому парку мешкає 8 з 28 видів, які зареєстровані в Україні та занесені до Червоної книги. Один із врятованих кажанів - "Малюк" також отримав нову домівку там. Його врятував військовий Владислав Журавель у Костянтинівці, Донецька область.

Усі тварини отримали спеціальні кільця, що допоможуть їх ідентифікувати, і прослідкувати переміщення. Адже за ніч кажани можуть пролетіти до 10 кілометрів.

Такими просвітницькими заходами ми хотіли не тільки дати новий дім кажанам, а й вкотре нагадати, що рукокрилі не агресивні до людей і не нападуть просто так. Вони не п’ють кров і не плутаються у волоссі, не передають хвороб повітряно-крапельним шляхом та не нищать матеріали оселі/будинку, де сплять, — розповів керівник Українського центру рукокрилих Антон Влащенко.

Він нагадав про інцидент, який трапився у Полтаві цього року. У січні під час ремонту одна родина виявила колонію кажанів на своєму балконі. Замість того, щоб звернутися за допомогою, господарі просто викинули тварин у сніг. Щастить, що частину з них вдалося врятувати, і їх забрали на перетримку до Харкова. Антон Влащенко підкреслив, що такі випадки виникають через просте незнання.

Портал "Коментарі" писав, що українські полярники нарахували рекордну кількість пінгвінів біля станції "Академік Вернадський".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися