У Києві зробили важливе перейменування: подробиці для мешканців

У Шевченківському районі української столиці зробили дуже важливе перейменування

У Шевченківському районі української столиці зробили дуже важливе перейменування. Про це стало відомо і офіційне повідомлення прес-служби Київської міської ради.

За словами чиновників, мова йде про провулку Тропініна, розташованому в історичній місцевості Татарка.

Цей провулок виник у 2-й половині ХІХ століття під назвою Катерининський. В 1939 отримав назву Фонвізінський, на честь російського письменника Дениса Фонвізіна, а з 1944 знову називався Катерининський. На честь Тропініна провулок було названо 1955 року.

Нову назву запропоновано на честь історика, дослідника історії України 20 століття, видавця, кандидата історичних наук Анатолія Кудрицького.

Він народився і все життя прожив у Києві. Навчався у Київському університеті (нині – Університет Шевченка). Був директором видавництва "Українська енциклопедія", укладачем та редактором низки видань, зокрема першого універсального енциклопедичного довідника "Київ", виданого 1981 року українською мовою.

Зміна назв міських об'єктів не потребує переоформлення документів.

Джерело: https://kmr.gov.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ufo

9 квітня 2024, 19:13

Чем художник Тропинин не угодил? Он не то что не был коммунистом, он вообще жил 200 лет назад , никакого участия в политике не принимал, просто писал хорошие портреты. В том числе и украинцев, кстати. Кудрицкий тоже, конечно, не менее достойный человек, но зачем заниматься этой ерундой?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися