На Київщині створили унікальний інженерний об'єкт: деталі (Фото)

На території Київської області працює унікальний інженерний об'єкт

На території Київської області працює унікальний інженерний об'єкт - компанія "AmoHive" створила першу в Україні експериментальну IT-пасіку. Про це стало відомо з повідомлення, опублікованого на порталі Kyiv 1.

У матеріалі сказано, що минулого року на Київщині встановили смарт-вулиці, які можна контролювати зі смартфона. Змінюючи різні параметри, можна досліджувати поведінку бджіл, процес запилення та кількість зібраного меду.

Вже за кілька місяців після відкриття українські смарт-вулиці зацікавилися у кількох країнах світу, зокрема у США, Канаді, Аргентині та Бразилії.

Головою проекту AmoHive є чоловік Олександри Ігор Курдін. Саме йому належить ідея створення IT-пасеки, 1 червня на Київщині відкрили першу у світі IT-пасеку. Розробники встановили 10 експериментальних вуликів із поліпропілену та заселили бджолиними родинами трьох порід: українська степова, карпатка та караніка.

Створили вулики, оснащені сонячними панелями та сенсорами, якими бджоляр може керувати зі смартфона. Інформація з датчиків передається на сервер, а звідти телефон.

На пасіці спостерігають над тим, як поводяться бджоли, у разі потреби можуть регулювати температуру, вологість у вулику, адже ці показники впливають на захворюваність бджіл, а отже, і результат їхньої роботи – кількість зібраного меду.

Читайте также