У Київській області перейменують відомі населені пункти: список

На території Київської області планують перейменувати відомі населені пункти

На території Київської області планують перейменувати відомі населені пункти — йдеться про сім селищ у регіоні. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Верховної Ради України на її ресурсах.

Парламентський комітет з організації державної влади підтримав перейменування низки населених пунктів, назви яких містять символіку Російської імперської політики або не відповідають стандартам державної мови. Зокрема, у Київській області у Білоцерківському районі планують перейменувати три населені пункти.

Село Перше Травня пропонується назвати Роська. Так називається річка, на березі якої розташовано цей населений пункт. Село Первомайське пропонують перейменувати на Малий Вердер, а Червоні Яри на Хрещатий Яр. У Бориспільському районі село Перше Травня змінить назву на село Княже.

На Вишгородщині село Чкалівка пропонують перейменувати на Вишово. У Броварському районі рекомендують змінити назви двох сіл: Перше Травня та Першотравневе – Димівка та Димівське відповідно.

Комітет Верховної Ради з питань державної влади доручив народним депутатам розробити та внести на розгляд парламенту відповідні проекти постанов.

Парламентарі рекомендують прийняти його в цілому. Пропозиції та рекомендації щодо зміни назв 152 населених пунктів надійшли до Верховної Ради від органів місцевого самоврядування, військових адміністрацій, Українського інституту національної пам'яті та Національної комісії зі стандартів державної мови щодо перейменування окремих населених пунктів.

Читайте также