У Київській області перейменують відомі населені пункти: список

На території Київської області планують перейменувати відомі населені пункти

На території Київської області планують перейменувати відомі населені пункти — йдеться про сім селищ у регіоні. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Верховної Ради України на її ресурсах.

Парламентський комітет з організації державної влади підтримав перейменування низки населених пунктів, назви яких містять символіку Російської імперської політики або не відповідають стандартам державної мови. Зокрема, у Київській області у Білоцерківському районі планують перейменувати три населені пункти.

Село Перше Травня пропонується назвати Роська. Так називається річка, на березі якої розташовано цей населений пункт. Село Первомайське пропонують перейменувати на Малий Вердер, а Червоні Яри на Хрещатий Яр. У Бориспільському районі село Перше Травня змінить назву на село Княже.

На Вишгородщині село Чкалівка пропонують перейменувати на Вишово. У Броварському районі рекомендують змінити назви двох сіл: Перше Травня та Першотравневе – Димівка та Димівське відповідно.

Комітет Верховної Ради з питань державної влади доручив народним депутатам розробити та внести на розгляд парламенту відповідні проекти постанов.

Парламентарі рекомендують прийняти його в цілому. Пропозиції та рекомендації щодо зміни назв 152 населених пунктів надійшли до Верховної Ради від органів місцевого самоврядування, військових адміністрацій, Українського інституту національної пам'яті та Національної комісії зі стандартів державної мови щодо перейменування окремих населених пунктів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Роман

15 квітня 2024, 08:08

Назви населених пунктів хтось видумував позбавлений фантазії це так щоб не обідити! Дурня повна! Роська виб ще назвали руське!!!!! Верховній зраді похрін що приймати аби не казали що нічого не роблять!!!!

Сергій

15 квітня 2024, 07:52

ІДІОТИ РУЛЯТЬ!!?

Сергій

14 квітня 2024, 23:01

Тварюки нетрадиційної статевої орієнтації (вибачте, це, виявляється, наші "народні" обранці) вже не знають, чим ще зайнятися! Треба щось перейменувати...Бла-бла-бла! Нагадую, що доки у кожному поштовому відділенні, кожному довіднику, кожному паспорті не буде написано "щастя", то треба читати, що там є: "срака"! А не розповідати казочки нам, що так вимагають пересічні громадяни.

Олена

14 квітня 2024, 17:33

Це жах просто. На третьому році війни повилазила нечисть Питання тільки чому так пізно перейменовують

Алекс

14 квітня 2024, 11:35

Нічого собі скільки "любителів совдепії повилазило". Правильно роблять, що перейменовують. Не в раші живете...

микола

14 квітня 2024, 11:13

Пів Верховної ради , євреї. З ними треба щось робити. А то доведуть Україну до ручки

Богдан

14 квітня 2024, 09:00

Тогда уже и календарь переделайте. Пусть май начинается сразу со второго числа, раз первое мая отменили.

Пилат

14 квітня 2024, 08:56

Інститут безпамятства

Александр

14 квітня 2024, 08:45

Вот как раз деньги они и знают куда девать. Сколько миллиардов уже спёрли.Даже те города, которые в оккупации,переименовуют. Позор .

Авас

14 квітня 2024, 05:32

Не на рішати

Авас

14 квітня 2024, 03:50

Дощ іде- а ми скірдуєм.

ufo

13 квітня 2024, 21:05

Какой только херней они не занимаются. Это полная деградация и идиотизм. Еще и за бюджетные средстваТакое впечатление, что живем в стране беспросветных идиотов. Поскорее бы все эти институты нацпамяти, вр и прочие бездельники-казнокрады вымерли как мамонты, чтобы и следа не осталось.

Сергій

13 квітня 2024, 14:38

От кончені дауни не мають роботи займаються єрундою за такі речі треба судити війна в країні а трутні бюрократи безмозглі приймають рішення!!!!Гнати треба Тих гнидників і наказувати їх по закону воєнного стану!

Куцуконь

12 квітня 2024, 19:56

Никита ,согласен, этих нужно отправить на "ноль"

Никита

12 квітня 2024, 18:02

Ідіоти зі своїми перейменуваннями гроші не має куди дівати війна в країні

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися