У Київській області величезне місто повністю залишиться без води: графік

У Фастові на території Київської області 16 квітня заплановано масове відключення водопостачання

У Фастові на території Київської області 16 квітня заплановано масове вимкнення водопостачання. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Фастівської міської ради на його ресурсах у соціальних мережах.

За словами чиновників, про відключення води у Фастові попереджає комунальне підприємство "Фастовводоканал".

Це відбудеться у рамках щорічних планових заходів щодо проведення дезінфекції водопостачальних мереж та резервуарів води. Наступного дня, 17 квітня, використовувати воду рекомендовано лише для задоволення господарсько-побутових потреб.

Нагадаємо, що в українській столиці та на території Київської області влітку 2024 року очікуються масштабні відключення електроенергії - причиною може стати руйнація Трипільської теплоелектростанції російськими окупантами. Про це стало відомо із коментаря директора ТОВ "Перша енергетична гільдія" Романа Продана виданню Вечірній Київ.

За його словами, ситуація в енергосистемі України критична. Уникнути відключень світла сьогодні дозволяє аварійна допомога європейських операторів із європейської енергосистеми та низький рівень споживання навесні.

Весною в Україні низький рівень споживання електроенергії, адже опалювальний сезон завершився, працюють сонячні електростанції. Але вже влітку є ймовірність того, що ми знову повернемось до знайомих нам планових (стабілізаційних) відключень електропостачання за графіками для того, щоб збалансувати роботу енергосистеми, коли електроенергія виробляється менше, ніж потрібно споживачам.

Читайте также