У центрі Києва забудовнику віддали історичну будівлю: що там зроблять

У центральній частині української столиці забудовнику віддали історичну будівлю

У центральній частині української столиці забудовнику віддали історичну будівлю — йдеться про ділянку на вулиці Прорізній, 25-А, яка має стати власністю ТОВ "Златовлад". Про це стало відомо з матеріалу, опублікованого на порталі Zagorodna.

У повідомленні сказано, що з відповідним рішенням було прийнято Київрадою минулого тижня. Цю землю компанія отримає для реставрації садиби Флігеля ХІХ століття під офісний центр, причому з розстрочкою платежу.

Примітно, що раніше КМДА збиралася продати вказану ділянку під реконструкцію цієї будівлі, але зрештою після обурення громадськості до сесійної зали відповідний проект рішення надійшов у суттєво відкоригованому вигляді.

Найближчим часом столична влада може продати ТОВ "Златовлад" земельну ділянку на вул. Прорізна, 25-А у Шевченківському районі.

Нагадаємо, що в центральній частині української столиці через будівництво торговельно-розважального центру біля станції метро "Либідська" можуть знищити унікальну історичну будівлю - йдеться про "Тарілку", поряд з якою зводять ТРЦ Ocean Mall. Про це повідомив режисер Олексій Радинський.

За його словами, Ocean Mall зводять стіну до стіни. Від пам'ятника-охоронної зони за будинком уже нічого не залишилося.

У коментарі під повідомленням режисера почали писати активісти. Вони закликають зберегти пам'ятник та провести публічний міжспеціальний "круглий стіл" за участю представників культурної сфери, менеджменту та державних установ. Також кияни просять писати про це листи до Мінкультури, ДБР, НАБУ, Фонду держмайна, Департаменту охорони культурної спадщини при КМДА.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися