У Київській області прогнозують кардинальну зміну погоди: синоптики

В українській столиці та на території Київської області 17 квітня очікується серйозна зміна погодних умов

В українській столиці та на території Київської області 17 квітня очікується серйозна зміна погодних умов – синоптики дали прогноз на сьогодні. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Українського гідрометцентру.

За словами синоптиків, у регіоні прогнозується хмарність зі значними дощами, пориви північного вітру досягатимуть швидкості від 7 до 10 метрів за секунду.

Температура повітря коливатиметься від 4 до 13 градусів тепла, у Києві — від 7 до 10 градусів вище за нуль.

Нагадаємо, що в українській столиці та на території Київської області влітку 2024 року очікуються масштабні відключення електроенергії - причиною може стати руйнація Трипільської теплоелектростанції російськими окупантами. Про це стало відомо із коментаря директора ТОВ "Перша енергетична гільдія" Романа Продана виданню Вечірній Київ.

За його словами, ситуація в енергосистемі України критична. Уникнути відключень світла сьогодні дозволяє аварійна допомога європейських операторів із європейської енергосистеми та низький рівень споживання навесні.

Весною в Україні низький рівень споживання електроенергії, адже опалювальний сезон завершився, працюють сонячні електростанції. Але вже влітку є ймовірність того, що ми знову повернемось до знайомих нам планових (стабілізаційних) відключень електропостачання за графіками для того, щоб збалансувати роботу енергосистеми, коли електроенергія виробляється менше, ніж потрібно споживачам.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися