У Київському зоопарку за два роки побільшало тварин: кого вдалося врятувати

Не всіх врятованих тварин залишають у зоопарку

У Київському зоопарку станом на 2023 рок на балансі зоопарку перебувало 2050 тварин. Вдалося врятувати та реабілітувати 396 тварин у 2022 році та 102 тварини у 2023 році. У першому кварталі поточного року таких тварин вже 26.

Про це повідомив Київський зоопарк у відповідь на запит "Коментарів".

Надання допомоги постраждалим диким тваринам не передбачає їх обов'язкового подальшого утримання у Київському зоопарку. Наприклад, група плямистих оленів, яких врятовано 4 квітня 2024 року, після фізичного та психологічного відновлення, буде випущена на території Заповідника, який відповідає їхнім природним потребам. Такі тварини не включаються до балансу зоопарку. Друга категорія потерпілих тварин - це ті, що мають власника (зоопарки, заповідники, заказники тощо), але потребують тимчасової перетримки або лікування  перед поверненням власнику.

Київський зоопарк продовжує свої програми зі збереження біорізноманіття. Наприклад, вже другий рік поспіль здійснюється випуск червонокнижних європейських хом'яків для відновлення причорноморського степу, а також готується до випуску ховрахів. Крім цього, продовжується робота з відновлення популяцій різних видів, таких як чорна лелека, зубр, лісовий кіт, рись європейська, вечірниця мала та інші.

picture

Окрім заходів зі збереження видів, зоопарк також проводить соціальну та психореабілітаційну роботу в рамках кількох проєктів, особливо в умовах воєнного часу. Один з таких реабілітаційних напрямків втілюють у життя фахівці Київського зоопарку, де за особливою методикою відбувається спілкування учасників зі гризунами, рептиліями, комахами та іншими особливими тваринами, що спершу призводить до емоційного підйому, а далі до психоемоційного розвантаження. По цій програмі вже пройшло понад 50 тисяч учасників - це діти з постраждалих регіонів, військовослужбовці, вимушені переселенці, а також пацієнти дитячих і дорослих медичних закладів.

Нагадаємо, бегемотик Лілі з Київського зоопарку знову повернеться до свого літнього вольєра після зимового періоду. Місцеві мешканці та гості столиці запрошуються на цю подію, щоб насолодитися початком купального сезону разом з ним.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися