Дороги будують, а цін не називають: скільки Київ витрачає з міського бюджету на ремонт доріг

Скільки коштує 1 кв. м тротуарної плитки

У Києві почали активно ремонтувати дороги та тротуари й роботи з будівництва виконуються відповідно до розробленої та затвердженої в установленому порядку проектно-кошторисної документації. Проте вартість 1 м2 асфальтобетонного покриття та покриття тротуарів в установі назвати не можуть. 

Про це повідомила Київська міська державна адміністрація у відповіді на запит "Коментарів". 

Характеристики дорожнього покриття встановлюються проектною організацією на основі розрахунків та врахування різних факторів, таких як результати інженерно-геологічних вивчень, характеристики трафіку та його склад, класифікація вулиці та інші параметри проєктування. В адміністрації зазначають, що при формуванні конструкції дорожнього одягу на тротуарній частині, конструкції основи та типу покриття з ФЕМ визначається індивідуально для кожної вулиці, з урахуванням архітектурних та історичних особливостей.

Таким чином, вартість 1 м2 асфальтобетонного покриття та покриття тротуарів з ФЕМ неможливо узагальнити. Одночасно слід зауважити, що КК "Київавтодор" виступає замовником комплексу робіт з реконструкції чи капітального ремонту вулично-дорожньої мережі м. Києва. Окремих оплат за влаштування 1 м2 асфальтобетонного покриття чи покриття тротуарів з ФЕМ Корпорація не здійснює, - йдеться у відповіді на запит. 

Вартість 1 м2 асфальтування дороги в Києві та Київській області може значно варіюватися залежно від декількох факторів. Ось орієнтовні ціни на асфальтування в Києві та Київській області:

- Укладання асфальту (5 см): 600 грн/м²

- Планування дороги та висипка щебенем (до 15 см): 150 грн/м²

- Виїмка ґрунту під основу (до 20 см): від 105 грн/м²

- Виїмка ґрунту під основу (до 30 см): від 145 грн/м²

Важливо зазначити, що це лише орієнтовні ціни, і фактична вартість вашого проекту може відрізнятися.

Орієнтовні ціни на укладання тротуарної плитки в Києві:

- Проста укладка вібропресованої плитки: 225 грн/м² (плитка + робота)

- Укладка вібролитої плитки: від 400 грн/м² (плитка + робота)

- Укладка кlinker: від 1100 грн/м² (плитка + робота)

Що відомо про ремонт доріг у Києві

До 20 травня в Києві частково обмежено рух транспорту і пішоходів на естакадному з'їзді з Дніпровського узвозу на Набережне шосе біля станції метро "Дніпро". Дорожники проводять поточний ремонт тротуарної частини естакадного з'їзду. Під час ремонту діє обмеження для транспорту крайньою лівою смугою, а пішоходи переходять на тротуар по протилежній стороні з'їзду.

До 30 квітня (крім вихідних днів) зміниться маршрут трамваїв № 5. Транспорт курсуватиме від вул. Сержа Лифаря до станції "Романа Шухевича" з 10:00 до 16:00. В цей час комунальники виправлятимуть профіль трамвайних колій на ділянці від станції "Романа Шухевича" до станції "Райдужний". Робота маршруту трамваїв № 4 не зміниться.

До 31 травня частково обмежать рух транспорту на вулиці Крайня з метою проведення ремонту дороги. Комунальники планують замінити дорожнє покриття на площі 80 тисяч квадратних метрів, відремонтувати тротуари, та встановити нові покриття та тактильну плитку на пішохідних переходах. У 2024 році планується відновити понад 25 вулиць міста, загальна площа яких становить 334,3 тисячі квадратних метрів. Столичні комунальники проводять реконструкцію транспортної розв'язки на перетині вулиць Полярної та Богатирської. У зв'язку із цим до кінця травня припиниться рух одного із тролейбусних маршрутів.

Нагадаємо, на добудову пішохідного мосту з Оболонської набережної на острів Оболонський районна державна адміністрація Оболонського району витратить 20 мільйонів гривень.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися