"Атомний гриб": у Києві помітили унікальне погодне явище (Фото)

В українській столиці вчора можна було помітити унікальне погодне явище, яке нагадувало ядерний гриб після вибуху атомної бомби. Йдеться про рідкісну хмару-ковадло, яку можна спостерігати в літню пору року. Про це повідомили в прес-службі "Укргідрометцентру".

Повідомляється, що Київ міг спостерігати купчасто-дощову хмару, яке називають ковадлом. Вона досягає висоти iзотермії на кордоні тропосфери і стратосфери. Вихідні потоки повітря не можуть подолати блокуючий шар iзотермії, а тому хмара розтікається в напрямку переважаючого горизонтального потоку повітря. Таким чином, формується характерна хмара-ковадло.

Нагадаємо, що в Київській області ввечері 26 червня біля селища Осинове прорвало дамбу. За її даними, над селом Лішня 26 червня пронісся ураган. Через негоду прорвалися дамби, були розмиті під'їзні шляхи, а сильний вітер ламав дерева.

На місці події побували виконуючий обов'язки голови Фастівської райдержадміністрації Віктор Тюрін, Бишівський сільський голова Іван Рознай і староста сіл Лішня і Осинове Бишівський сільської ради Оксана Дерев'янченко.

Відзначається, що русла для сходу води очистили трактором, а зламані дерева вже прибрали і відновили рух транспорту. Крім того, на місці події працювала газова служба, яка проводила детальне обстеження газопроводу.

Раніше "Коментарі" повідомляли про перекриття руху на Троєщині до середини липня.

Читайте також скільки заробив мер Києва Віталій Кличко в травні 2021 року.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися