У столиці відкрили оновлений шляхопровід протяжністю 125 метрів: що відомо

Важливий об'єкт інфраструктури нарешті перейде в користування киянам. Його облаштували підземним переходом із сучасним освітленням.

У понеділок, 20 травня, очільник столиці Віталій Кличко відкрив рух новим шляхопроводом на Оболоні. Відтепер транспорт зможе рухатись вулицею Полярною естакадою через Богатирську. Повне завершення робіт з відкриттям зʼїздів зі шляхопроводу планують встигнути за літо. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Київську міську раду.

Цього року у Києві проводять чимало ремонтних робіт. Так, поточний ремонт запланували на понад двох десятках вулиць. Займаються й масштабними проєктами. Так, до кінця доведуть роботи на шляхопроводі на Оболоні, який у довжину сягає 125 метрів.

За словами мера Кличка, будівельники у короткі строки встановили його опори. Було змонтовано 72 балки прогонових конструкцій. Також облаштували підземний пішохідний перехід із сучасним освітленням. До того ж у роботі використали асфальт, який має тривалий термін служби. Крім того, як і на всіх нових об'єктах, тут передбачено велодоріжки.

Також він повідомив, що повністю завершити роботи на об’єкті, включаючи відкриття руху зі з’їздами зі шляхопроводу, планується до осені цього року. Крім того, буде проведено ремонт підходів до транспортної розв’язки, зокрема, ділянок дороги на вулиці Богатирській. Встановлять пандуси для підземного пішохідного переходу. На об’єкті також облаштують нові зупинки громадського транспорту. Буде здійснено монтаж контактної мережі тролейбуса та проведено благоустрій території.

Водночас і досі тривають роботи на Подільсько-Воскресенському мостовому переході сполученому з Троєщиною. Там будують дорогу для виїзду на вулицю Бальзака, де передбачений пасажирський вузол. Сюди прибуватимн трамвай, міська електричка та маршрутки. 

"Столична влада робить все, щоб рух автотранспорту Подільсько-Воскресенським мостом повністю запустити у вересні", — йдеться у повідомленні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися