Буде укриття та басейн: в Ірпені триває реконструкція дитсадка «Веснянка»

Росіяни значною мірою пошкодили будівлю ірпінського дитсадка "Веснянка". Однак його оновлена версія буде ще кращою за попередню.

Відбудова Київщини триває. В Ірпені продовжують реконструкцію дитячого садка "Веснянка". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Київську ОВА.

В першу чергу варто зазначити, що садок зможе вміщувати одночасно 300 вихованців. В той час як до повномасштабної війни заклад відвідували лише 160 дітей.

У весняний період 2022 року освітній заклад зазнав значних пошкоджень. Постраждали опорні конструкції будівлі, інженерні мережі та дитячий майданчик. Один з корпусів був настільки пошкоджений, що його відновлення було неможливим.

Початок реконструкції "Веснянки" відбувся восени 2023 року зі зняття зруйнованих елементів. Підрядна компанія зведення стін на третьому поверсі. Були встановлені вікна та двері, відновлені міжкімнатні перегородки. Також проведено роботи з облаштування зовнішніх інженерних мереж.

Наразі спеціалісти зосереджені на проведенні робіт з прокладання електричних мереж, систем водопостачання та каналізації, а також встановленні пожежної сигналізації. Тривають процеси утеплення та оздоблення фасаду одного з корпусів.

Плани реконструкції включають будівництво нового корпусу на місці зруйнованого, створення спортивних та ігрових майданчиків з тіньовими навісами. Також передбачено будівництво протирадіаційного укриття та 15-метрового закритого басейну у садочку.


Джерело: https://t.me/kyivoda/17067


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися