У столиці на лаву підсудних сядуть працівники Київавтодору: що відомо

В столиці перед судом постануть підрядник й посадовці «Київатводор», які завдали збитків на майже 300 тисяч гривень

Працівники Київавтодору виявились причетні до завдання збитків на суму близько 300 тисяч гривень. Вони збрехали у документації про результати дорожних робіт. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на відділ комунікації поліції Києва.

Особи, відповідальні за нагляд за підрядною організацією, вступили в змову з нею та внесли завідомо неправдиві дані до офіційної документації, зазначаючи виконання ремонтних робіт, які насправді не проводилися.

У ході розпочатого кримінального провадження поліцейські з'ясували, що ремонтні роботи доріг у Печерському районі Києва проводилися за договором між комунальним підприємством "Київавтодор" та приватною фірмою. Після перевірки якості та обсягу виконаних робіт відповідальні співробітники "Київавтодору" підписали документи про повне завершення робіт, незважаючи на реальну ситуацію, яка свідчила про протилежне.

Отже, внаслідок внесення неправдивих даних до акту приймання виконаних будівельних робіт підрядній компанії були перераховані кошти. Судово-економічна експертиза встановила, що державі було завдано матеріальних збитків на суму приблизно 300 тисяч гривень.

Трьом посадовцям та директору підрядної компанії висунуто підозру за ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 191 та ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), а також за ч. 1, 2 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України. Наразі слідчі Солом’янського управління поліції передали обвинувальний акт до суду. За скоєне фігурантам загрожує до восьми років позбавлення волі з можливістю позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися