У Києві інженера одного з комунальних підприємств зловили на хабарі

Інженер КП «Шляхово-експлуатаційне управління» Деснянського району вимагав хабар і попався просто під час його отримання.

Столична поліція викрила інженера КП "Шляхово-експлуатаційне управління" Деснянського району у вимаганні та отриманні хабара. Про це пише портал "Коментарі" з посиланням на поліцію Києва. 

За матеріалами кримінальної справи, до посадовця цього підприємства звернувся директор однієї з дорожніх компаній з пропозицією укласти договір на оренду території для зберігання майна. Підозрюваний висунув зустрічну вимогу: окрім щомісячної орендної плати, необхідно сплатити додаткові 2 тисячі доларів США, інакше договір не буде укладений.

Правоохоронці затримали правопорушника згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, коли той отримував неправомірну вигоду у своєму службовому кабінеті.

Чоловіка було повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України - одержання неправомірної вигоди посадовою особою. Санкція цієї статті передбачає до десяти років ув'язнення з конфіскацією майна.

Читайте также