Справу проти екс-посадовця Нацполіції Тишлека закрито: що відомо

Печерський райсуд Києва закрив справу проти колишнього заступника голови Національної поліції України Дмитра Тишлека за ч. 1 ст. 172-5 Кодексу про адмінправопорушення ("Порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків") за відсутністю події і складу правопорушення.

Скандально відомий колишній заступник голови Національної поліції Дмитро Тишлек виправданий Печерський районним судом у справі про заниження вартості орендованого житла у декларації. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на рішення суду.

Печерський районний суд Києва припинив провадження у справі проти колишнього заступника голови Національної поліції України Дмитра Тишлека за ч. 1 ст. 172-5 Кодексу про адміністративні правопорушення ("Порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків") через відсутність події та складу правопорушення.

Згідно з протоколом НАЗК, Дмитро Тишлек протягом кількох років разом зі своєю сім'єю орендував у столиці квартиру площею 140,2 кв. м, що належить Юрію Голику, і житловий будинок площею 320,5 кв. м у селі Вишеньки на Київщині, який записаний на Наталю Нечепоренко, за цінами, що були нижчими за ринкові. На думку НАЗК та прокурора, це є порушенням закону про запобігання корупції. У суді прокурор вимагав накласти на експосадовця штраф у розмірі 3,4 тис. грн та конфіскувати 842 тис. грн, що відповідало різниці між мінімальною ринковою вартістю та фактичною вартістю оренди нерухомості, яку розслідування розглядало як подарунок.

Адвокат Тишлека, у свою чергу, клопотав перед судом про закриття справи. Він стверджував, що дані в протоколі, зокрема щодо оренди нерухомості за ціною нижчою за мінімальну ринкову вартість, були некоректними. Захисник аргументував, що висновки були зроблені неналежним суб’єктом оцінки, без урахування інших умов користування житлом. Мовляв орендарі купували меблі та техніку і таким чином покривали борги перед власником.


Читайте также