Підрядник, який відповідав за ремонт укриття в київському університеті, намагався дати хабар слідчому

Підрядник, відповідальний за ремонт укриття в одному з столичних університетів намагався підкупити слідство, аби справу проти нього закрили.

Київська міська прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно 41-річного жителя Київщини, звинуваченого у пропозиції та наданні неправомірної вигоди слідчому поліції за вчинення дій в інтересах хабародавця з використанням службового становища. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Київську міську прокуратуру.

Згідно з даними слідства, дві приватні компанії виконували будівельні роботи з облаштування бомбосховища в одному з київських університетів. Після встановлення слідчими низької якості або часткового виконання робіт, директор однієї з компаній, з метою уникнення кримінальної відповідальності, намагався домовитися з слідчим, який проводив розслідування щодо зловживань коштами під час ремонтних робіт.

Підозрюваний запропонував слідчому поліції суму в 5 тисяч доларів США за зупинення вказаного кримінального провадження та відмову від притягнення його до кримінальної відповідальності.

У свою чергу, слідчий інформував правоохоронні органи про зазначений інцидент та брав участь у фіксації спроби передачі грошей.

Після передачі неправомірної вигоди директори будівельних компаній були затримані відповідно до положень статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися