Підрядник, який відповідав за ремонт укриття в київському університеті, намагався дати хабар слідчому

Підрядник, відповідальний за ремонт укриття в одному з столичних університетів намагався підкупити слідство, аби справу проти нього закрили.

Київська міська прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно 41-річного жителя Київщини, звинуваченого у пропозиції та наданні неправомірної вигоди слідчому поліції за вчинення дій в інтересах хабародавця з використанням службового становища. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Київську міську прокуратуру.

Згідно з даними слідства, дві приватні компанії виконували будівельні роботи з облаштування бомбосховища в одному з київських університетів. Після встановлення слідчими низької якості або часткового виконання робіт, директор однієї з компаній, з метою уникнення кримінальної відповідальності, намагався домовитися з слідчим, який проводив розслідування щодо зловживань коштами під час ремонтних робіт.

Підозрюваний запропонував слідчому поліції суму в 5 тисяч доларів США за зупинення вказаного кримінального провадження та відмову від притягнення його до кримінальної відповідальності.

У свою чергу, слідчий інформував правоохоронні органи про зазначений інцидент та брав участь у фіксації спроби передачі грошей.

Після передачі неправомірної вигоди директори будівельних компаній були затримані відповідно до положень статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися