З бюджету Києва нададуть кредит виробникам дронів

Київ підтримає українське виробництво дронів та інших летальних апаратів.

Київ забезпечить фінансово-кредитну підтримку для малого та середнього бізнесу в сферах переробної промисловості та виробництва повітряних і космічних летальних апаратів та супутнього обладнання.

Це рішення було прийняте сьогодні, 30 травня, на пленарному засіданні III сесії Київської міської ради IX скликання, де за нього проголосували 85 депутатів.

Заступник голови КМДА та депутат Київської міської ради Валентин Мондриївський зазначив, що економічна криза, викликана війною, заважає малому та середньому бізнесу розвиватися повноцінно, тому Київ надає фінансово-кредитну підтримку підприємцям у стратегічних галузях.

Як зазначають у повідомленні, в умовах війни критично важливо зберігати робочі місця, щоб жителі могли залишатися у столиці. Київ активно підтримує малий та середній бізнес, надаючи їм фінансово-кредитну допомогу з початку широкомасштабного конфлікту. Однак нинішня ситуація вимагає розширення списку підприємств, які можуть отримувати таку підтримку.

З цієї причини Київрада сьогодні ухвалила рішення, згідно з яким підприємства в галузях переробної промисловості та виробництва повітряних і космічних літальних апаратів та супутнього устаткування також зможуть отримати фінансово-кредитну підтримку з міського бюджету. Залучення додаткових ресурсів до цих галузей під час війни спрямоване на збільшення обсягів виробництва, модернізацію технологій і підвищення якості продукції. Це має стратегічне значення як для Києва, так і для країни в цілому.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися