У Києві вперше відкриють посольство Албанії: що відомо

Албанія вирішила відкрити перше посольство в Україні. Його розташують у Києві

В Албанії відбулися засідання парламентської комісії із закордонних справ, під час яких заслухали претендента на посаду посла в Україні Ернала Філо. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на албанське агентство ATA.

Заступниця міністра закордонних справ Албанії Артеміс Мало представила кандидата на посаду посла в Україні. Вона підкреслила, що дипломатична місія в Україні створюється вперше.

З її слів, Філо – досвідчений дипломат із багаторічним стажем у сфері зовнішньої політики. Починаючи з 1997 року, він займається різноманітними завданнями в цій галузі, демонструючи серйозність та високу професійну відповідальність.

Філо, у свою чергу, нагадав, що дипломатичні відносини між Албанією та Україною було встановлено у 1993 році. Він наголосив, що від початку російської агресії Албанія зайняла "тверду і непохитну позицію щодо захисту територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України".

Він також зазначив, що Албанія підтримує мирний план президента України Володимира Зеленського, вважаючи його найбільш реалістичним шляхом до завершення війни та встановлення тривалого миру.


Джерело: https://ata.gov.al/


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися