У Києві на Центральному вокзалі продають журнали з "російським" Кримом (Фото)

У столиці на Центрально залізничному вокзалі продають журнал, на якому карта Росії зображена з територією окупованого Криму. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив журналіст Олександр Шаріпов.

Повідомляється, що на вокзалі торгують російським журналом, в якому окупований Крим позначений як частина території РФ. В "Укрзалізниці" відреагували на інцидент і пообіцяли розібратися. Там відзначили, що інформація взята до уваги, а питання переданий фахівцям відповідного підрозділу для вирішення даної ситуації.

Йдеться про продаж російського історичного журналу "Дилетант", видавцем якого є головний редактор радіостанції "Ехо Москви" Олексій Венедiктов. Радіостанція "Ехо Москви" належить холдингу "Газпром-медіа". Сам Венедіктов також знаходиться в дружніх відносинах з прес-секретарем президента РФ Володимира Путіна Дмитром Пєсковим.

Довідка: в кінці лютого 2014 року на території Криму з'явилися російські військові без розпізнавальних знаків, які захопили будівлю кримського парламенту, аеропорт в Сімферополі та інші об'єкти критичної інфраструктури.

16 березня 2014 року було проведено незаконний "референдум", який не визнали Україна і міжнародна спільнота. Попри це, через кілька днів, президент Росії Володимир Путін підписав указ про "приєднання" Криму до території РФ. Дане рішення повністю суперечило міжнародному праву.

Раніше "Коментарі" повідомляли про перекриття руху на Троєщині до середини липня.

Читайте також скільки заробив мер Києва Віталій Кличко в травні 2021 року.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися