Тисячі нових випадків COVID-19 у Києві: чи запровадять карантин

Дослідження підтверджують, що найпоширенішим у Києві залишається штам “Омікрон”

За словами Сергія Чумака, головного державного санітарного лікаря Києва, з кожним тижнем кількість випадків коронавірусної хвороби серед киян стрімко зростає. Зокрема, з початку серпня зареєстровано більше 1200 нових випадків, переважно серед дітей. Про це розповіли журналісти ТСН. 

Зазначимо, що у травні було зареєстровано 266 осіб, які захворіли у Києві. У червні ця цифра становила 199, але до липня кількість випадків стрімко зросла до 1660. За перші два тижні серпня вже зареєстровано 1283 нових випадки, з яких 174 — діти. 

Чумак зазначає, що значна частина збільшення кількості хворих пов'язана з ігноруванням основних заходів безпеки, таких як соціальне дистанціювання і носіння масок, особливо під час повітряних тривог, коли люди змушені перебувати в укриттях.

Смертність від COVID-19 також зростає. Чумак підкреслює важливість вакцинації, зазначаючи, що з початку року вже 59 осіб померли від ускладнень коронавірусної хвороби у Києві. Лише за останні два тижні зареєстровано три летальні випадки.

Дослідження, проведені референс-лабораторією, підтверджують, що найпоширенішим у Києві залишається штам “Омікрон”, а також його різновид “Флірт”, які спричиняють високу температуру, м'язові болі, головний біль, нежить, кашель та втрату нюху і смаку.

Наразі в столиці не планують вводити обов’язковий масковий режим, однак Чумак закликає громадян бути обережними та вживати всі необхідні заходи для запобігання розповсюдження інфекції.

Читайте також на порталі “Коментарі” - У липні в Україні стрімко зросла кількість хворих на COVID-19. Минулого місяця виявили майже 12 тисяч заражених, тоді як у червні було лише дві тисячі. Ігор Кузін, заступник міністра охорони здоров'я, каже, що таке зростання відбувається не тільки в Україні, а й у багатьох країнах Європи та Америки.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися