Суд у Києві продовжив арешт депутата Миколи Тищенка: який термін

Микола Тищенко в суді заявив про політичну мотивацію справи проти нього

У Києві суд продовжив арешт нардепа Миколи Тищенка до 23 вересня. Таке рішення Печерський районний суд ухвалив на тлі серйозних звинувачень у незаконному позбавленні волі колишнього військовослужбовця. Водночас, Тищенко заявив про політичне переслідування та підтвердив свій намір боротися за справедливість. Про це повідомило видання “Суспільне”.

Нагадаємо, що Тищенка підозрюють у причетності до незаконного позбавлення волі колишнього військовослужбовця, що сталося у Дніпрі. Відповідно до судового рішення, нардеп зобов'язаний залишатися в ізоляції від суспільства, не спілкуватися з визначеними особами та носити електронний засіб контролю.

Протягом судового засідання 19 серпня, прокурори наголосили на необхідності продовження арешту з огляду на серйозні ризики, такі як потенційне ухилення від правосуддя, можливість знищення доказів, а також вплив на свідків та потерпілого. Вони підкреслили, що Тищенко, володіючи значними зв'язками в правоохоронних структурах та авторитетом депутата, може спробувати перешкодити ходу слідства.

З іншого боку, адвокати Тищенка активно заперечували всі звинувачення, називаючи їх політично мотивованими та необгрунтованими. Вони аргументували, що підзахисний демонстрував належну поведінку і що дії потерпілого могли бути провокаційними.

Сам Микола Тищенко в суді заявив про політичну мотивацію справи проти нього, зазначивши, що відсутність можливості виконувати депутатські обов'язки впливає на життя його виборців. Він також звернув увагу на те, що втратив можливість оплачувати працю своїх помічників і утримувати приймальні, фінансування яких ведеться з державного бюджету.

"Я не отримую зарплату, мої помічники теж не отримують. Припинена робота як народного депутата. Я не можу утримувати свої приймальні, які я сплачую за державний кошт. Йде прямий тиск на народного депутата, позафракційного, йде пряме порушення прав моїх виборців. А я мажоритарник, у мене є мій округ. Не можу оплатити комунальні послуги у приймальних. У мене їх 4: дві в Одесі, на Закарпатті та Києві", — розповів Тищенко у залі суду.

Раніше “Коментарі” розповідали, що у столичному переході біля метро Мінська можна зустріти Жанну Тищенко, яка намагається заробити на життя, продавши букети з лаванди та шкарпетки. Жінка, мати народного депутата Миколи Тищенка, веде боротьбу не тільки з місцевими хуліганами, а й з важким діагнозом, який, за словами журналістів УНІАН, ускладнює її повсякденне існування.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися