Київський адвокат заробляв мільйони на фіктивних медичних довідках: подробиці

В Києві поліція викрила адвоката, який допомагав уникнути мобілізації за гроші

Правоохоронці спільно з Службою безпеки України викрили київського адвоката, який організував мережу для нелегального переправлення військовозобов'язаних за кордон. За свої послуги адвокат вимагав від 3 до 50 тисяч доларів, залежно від терміновості кейсу. Затримали правопорушника на гарячому під час отримання 45 тисяч доларів від клієнта. Про це повідомили в ГУНП в Києві. 

Слідчі дії розпочалися після анонімного повідомлення про діяльність 36-річного юриста, який вважався відомим у правових колах столиці. В рамках операції було проведено обшуки в офісі та домі адвоката, де було виявлено велику кількість фіктивних медичних довідок.

Ці довідки, які стверджували про непридатність призовників до військової служби, слугували ключовими елементами в механізмі незаконного переправлення через кордон. Юрист використовував свої знання та контакти для оформлення документів про інвалідність, завдяки чому його клієнти могли безперешкодно залишити країну.

picture

Під час допиту фігурант зізнався у вчиненні злочинів та надав важливу інформацію про інших осіб, причетних до організації цієї мережі. Зараз на адресу адвоката висунуто звинувачення за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, що передбачає до дев'яти років позбавлення волі.

“Наразі слідчі повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України - незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинені з корисливих мотивів. Санкція статті передбачає до дев’яти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років з конфіскацією майна”, - йдеться в повідомленні поліції.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися