У Києві на території військової частини виявлено нелегальний храм УПЦ (МП)

Міноборони виявило незаконну реєстрацію храму на території військової частини в Києві

У столиці України, Києві, під час внутрішнього аудиту Міністерства оборони було виявлено незаконно зареєстрований храм Української православної церкви Московського патріархату на території однієї з військових частин. Цей храм тепер переданий Службі військового капеланства, щоб задовольнити духовні потреби військових та їхніх родин. Про це повідомили в Міноборони. 

За інформацією Міністерства, незаконна діяльність храму могла дати змогу стороннім особам отримувати важливу інформацію про переміщення військових. Такі дії несуть велику загрозу безпеці.

“Власником незаконно зареєстрованого об'єкта виступила релігійна організація, пов'язана з православною церквою Московського патріархату. Ці незаконні дії могли призвести до витоку інформації щодо переміщення військових підрозділів та техніки та створювали можливість доступу до території військової частини сторонніх цивільних осіб”, - йдеться в повідомленні.

Після того, як храм було конфісковано у незаконних власників, його передали Службі військового капеланства. Тепер храм буде використовуватися для проведення релігійних заходів, що важливо для підтримки морального духу військовослужбовців та їхніх родин.

Читайте також на порталі “Коментарі” - Верховна Рада прийняла в цілому доопрацьований законопроект №8371 щодо заборони діяльності на території України релігійних організацій, зокрема пов’язаних з РФ.  В народі його називають законом про заборону московської церкви.

“Коментарі” також писали, що з’явилась перша реакція Росії на прийнятий в Україні закон про заборону УПЦ МП

Читайте также