Новий початок для «Охматдиту»: реконструкція дитячої лікарні запланована на цей рік

Перезапуск тендеру на ремонт «Охматдиту»: нові деталі від Інни Іваненко

Після довгих місяців затримок і невизначеностей, виконавча директорка Благодійного Фонду "Пацієнти України" Інна Іваненко оголосила про перезапуск тендерних процедур для ремонту Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит". Про це стало відомо під час ефіру в Громадському радіо. 

Протягом вересня планується запуск нового тендеру на реконструкцію, а самі ремонтні роботи, згідно з оптимістичними прогнозами, можуть розпочатися до кінця року. 

Скасування попереднього тендеру, що викликало чимало дискусій та критики, не призвело до втрати фінансів, як зазначає Іваненко. Вона підкреслює, що жодних коштів з рахунків за скасованим тендером не було витрачено, і це дає можливість "розпочати все з чистого аркуша".

"Тобто на той (скасований — ред.) тендер ніхто не звертає уваги. Нічого по ньому роботи не будуть. Але в нас є повний карт-бланш — перезапустити зараз всі ці роботи, зробити прозорий тендер і за адекватними критеріями вибрати постачальника послуг", — розповідає Іваненко

Нова тендерна процедура буде включати ретельну перевірку потенційних підрядників, щоб уникнути будь-яких попередніх помилок. Основним критерієм вибору стане не тільки ціна, а й якість наданих послуг, що є ключовим фактором для задоволення потреб маленьких пацієнтів лікарні.

Раніше “Коментарі” писали, що 20 серпня, відбулося перше засідання Ради з відновлення дитячої лікарні "Охматдит". Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що до складу Ради увійшли представники благодійних організацій, міжнародних фондів, а також урядовці, які вже готують рекомендації по етапному плану відновлення лікарні.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися