800 тисяч гривень під асфальтом: як у Києві розкрадали на дорогах

У Києві розкрито схему завищення цін на дорожні матеріали під час воєнного стану

Колишні керівники комунального підприємства "ШЕУ Солом'янського району" звинувачуються у розкраданні бюджетних коштів на суму майже 800 тисяч гривень. Під час воєнного стану вони, за попередньою змовою, здійснили закупівлю асфальтобетонних сумішей за значно завищеними цінами. Про це повідомили в Київській міській прокуратурі. 

За даними слідства, колишній начальник комунального підприємства в жовтні 2023 року уникнув узгодження із Департаментом транспорту та попросив головного інженера підписати договори на закупівлю асфальту. Той не мав права це робити, але все одно підписав два договори на загальну суму близько 35 мільйонів гривень.

За результатами перевірок виявилося, що ціни були набагато вищі за реальні, і міський бюджет втратив майже 800 тисяч гривень. Обом підозрюваним вже обрали заставу як запобіжний захід. Їм може загрожувати до восьми років ув'язнення.

“За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру вже колишньому начальнику КП "ШЕУ по ремонту та утриманню автомобільних шляхів Солом’янського району міста Києва" та головному інженеру підприємства у розтраті бюджетних коштів під час закупівлі асфальтобетонних сумішей, за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 191 КК України)”, - йдеться в повідомленні прокуратури. 

Раніше “Коментарі” писали, що в сквері на Троєщині встановлено вуличні ліхтарі, вартість яких виявилася у п'ять разів вищою за ринкову. Як наслідок, міський бюджет втратив понад 634 тисячі гривень. За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва, підозру отримали колишній керівник структурного підрозділу КО "Київзеленбуд" та директорка підрядної організації.

Читайте также