Столичні чиновники пропонують включити садибу Зеленських до державного реєстру пам'яток

Київ збагатиться новими пам'ятками: садиба Зеленських і будинок Барбана внесені до державного реєстру

У столиці дві історичні будівлі, садиба Зеленських та будинок Барбана, отримали статус нерухомих пам'яток України. Рішення було ухвалене на засіданні Консультативної ради з питань охорони культурної спадщини.

За словами заступниці голови КМДА Ганни Старостенко, рішення підтримано на основі детального перегляду документації, вдосконаленої згідно з вимогами Міністерства культури. 

"Консультативна рада на підставі звернення Міністерства культури та інформаційної політики України та рекомендацій експертної комісії розглянула оновлену й доповнену облікову документацію на садибу Зеленського та рекомендувала занести цей об'єкт до Переліку об’єктів культурної спадщини", — сказала заступниця голови КМДА Ганна Старостенко.

Садиба Зеленських раніше була під розглядом, але документи не відповідали вимогам. Завдяки корекціям, які внесли у документацію, будівля була схвалена до реєстру. Також розглядалася садиба Барбана, яка тепер внесена завдяки додатковій інформації про її архітектурну та історичну цінність.

Консультативна рада також схвалила документацію на додаткові історичні об'єкти, включно з Печерським училищем і прибутковими будинками київських сімей, які відповідають усім критеріям для внесення до реєстру.

Читайте також на порталі “Коментарі” - Минулого тижня у столиці знесли садибу Зеленських, що викликало обурення і містян, і депутатів міської ради. За фактом незаконних дій розпочали кримінальне провадження та оголосили про підозру співвласнику садиби.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися