Ремонт на папері: прокуратура вимагає стягнути з підрядника майже 2,5 млн грн

Прокуратура звернулася до суду через невиконаний ремонт дитячого санаторію

Бучанська окружна прокуратура подала позов до суду з вимогою стягнути з підрядної організації майже 2,5 мільйона гривень до державного бюджету. Підрядник, який мав здійснити капітальний ремонт спального корпусу дитячого санаторію у Ворзелі, не виконав значну частину робіт, але отримав бюджетні кошти за фіктивними документами.

Згідно з матеріалами справи, ремонтні роботи мали бути завершені до кінця 2021 року. До обов’язків підрядника входило не лише проведення ремонту, але й встановлення вантажопасажирського підйомника. Після завершення робіт підрядник склав і підписав акти виконаних робіт, де зазначив вартість підйомника та матеріалів, що були необхідні для його монтажу. На підставі цих документів на рахунок підрядної організації санаторій перерахував 1,1 мільйона гривень з державного бюджету.

Проте проведена будівельно-технічна експертиза виявила, що фактично виконані роботи складають лише 22% від запланованого обсягу. Зокрема, на об’єкті відсутній підйомник, а також немає металевого каркасу для його кріплення. Виявлено, що між поверхами встановлено забетоновану арматуру, що робить експлуатацію підйомника неможливою.

На підставі результатів експертизи прокуратура звернулася до господарського суду з вимогою стягнути з підрядника не лише суму реальних збитків, що становить 1,1 мільйона гривень.

“Прокурорами поза межами кримінального провадження скеровано до господарського суду позовну заяву про стягнення з приватного товариства не лише реальних збитків, завданих неналежним виконанням договору, що становлять 1,1 млн грн, а також штрафних санкцій та інфляційних втрат, які склали ще майже 1,4 млн грн. Зазначимо, що обвинувальні акти стосовно директора товариства, посадових осіб замовника та осіб, що відповідали за технічний нагляд, розглядаються в суді”, - йдеться в повідомленні прокуратури. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися