Серія вибухів у Києві: повідомляють про перебої із світлом

У Києві чули звуки вибухів: в області працює ППО

У понеділок, 26 серпня, Київ сколихнула серія потужних вибухів, які стали наслідком чергової ракетної атаки з боку РФ. Як повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко, на підступах до столиці активно працюють сили протиповітряної оборони (ППО). Жителів закликали залишатися в укриттях до закінчення повітряної тривоги. 

"Жителі Київщини! Повітряна тривога триває. Ракетна атака. Просимо всіх залишатися в укриттях. В області працює ППО", – йдеться у повідомленні.

Ситуація залишається напруженою: мешканці низки районів столиці повідомляють про перебої з електропостачанням. Подібні проблеми спостерігаються і в інших великих містах України, таких як Дніпро, Харків, Кривий Ріг, Хмельницький, Луцьк та Вінниця.

Масштаби атак та безпекові заходи

За повідомленнями з соціальних мереж та місцевих джерел, вибухи були чутні не лише в Києві, а й у кількох інших великих містах України. Голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров заявив, що через безпекову ситуацію на деякий час перекрили рух греблею ДніпроГЕС. Також повідомляється про зникнення світла у деяких районах Києва та інших містах.

Попередження військових адміністрацій міст щодо ракетних атак було чітким: громадян закликають не виходити з укриттів, поки не буде оголошено відбій повітряної тривоги. 

"У жодному разі не робіть фото- та відеофіксацію роботи наших сил оборони, збиття повітряних цілей та їхнього падіння", – наголошують в ОВА.

У столиці ситуація залишається вкрай напруженою. Мешканці Києва повідомляють про перебої з електропостачанням та інші наслідки ракетних ударів. Водночас містяни залишаються у стані підвищеної готовності та готуються до можливих нових ударів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися