Заборона на рух вантажного транспорту в Києві під час спеки: що потрібно знати

Вантажівкам понад 24 тонни заборонили рух у Києві при температурі вище +28

Сьогодні, 26 серпня, у Києві введені нові обмеження на рух вантажного транспорту. Відтепер, коли температура повітря перевищує +28 градусів за Цельсієм, великогабаритним автомобілям заборонено пересуватися столичними дорогами. 

Заборона діє для транспорту фактичною масою понад 24 тонни та з навантаженням на вісь понад 7 тонн. Це означає, що водії вантажівок повинні враховувати температурні умови під час планування маршрутів через Київ. У разі перевищення температурного порогу, їм доведеться знайти місце для тимчасового перебування, щоб уникнути штрафів і пошкодження доріг.

У місцях, де рух вантажівок буде обмежено, водії можуть скористатися майданчиками для тимчасової стоянки, що розташовані у смугах відведення автомобільних доріг, а також біля об’єктів дорожнього сервісу. Ці майданчики обладнані всім необхідним для комфортного очікування до зниження температури повітря. Такі заходи дозволяють зменшити навантаження на асфальт, який при високих температурах стає більш вразливим до деформацій.

Київська міська адміністрація нагадує, що подібні обмеження є стандартною практикою у багатьох європейських країнах. Це пов’язано з тим, що висока температура повітря може негативно впливати на стан дорожнього покриття, особливо якщо по ньому рухаються важкі вантажівки. У періоди спеки асфальт стає більш м’яким, що спричиняє його швидке руйнування під великим навантаженням.

“Коментарі” також писали, що сьогодні з 9:00 на ділянці вул. Ніжинської – від вул. Миколи Голего до Відрадного проспекту – частково обмежать рух транспорту. Причина обмеження – масштабні ремонтні роботи, які триватимуть до 26 вересня цього року. Про це повідомляє комунальна корпорація "Київавтодор".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися