Рух дамбою Київської ГЕС обіцяють відновити: коли

Проїзд дамбою Київської ГЕС обіцяють відновити сьогодні до вечора

Через ранкову атаку російських дронів на Київщині рух дамбою Київської ГЕС був тимчасово обмежений. Влада обіцяє відновити проїзд орієнтовно між 16:00 та 17:00 годинами. Про це повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації (КОВА) Руслан Кравченко у Facebook. 

Уламки безпілотника впали на автомобіль на трасі, внаслідок чого постраждали четверо людей, серед яких одна дитина. Водія автомобіля госпіталізували до обласної лікарні, його стан наразі стабільний. Також зафіксовано численні руйнування: пошкоджено енергетичні об'єкти, понад 40 будинків, 5 автомобілів, складські приміщення, гаражі та паркани. Оперативні групи продовжують фіксувати наслідки атаки, оцінювати збитки та надавати допомогу постраждалим.

“Руйнування фіксуються в усіх 7 районах області. Наразі зафіксовано пошкодження енергетичних обʼєктів, понад 40 будинків, 5 автомобілів, складських приміщень, гаражів, парканів. Оперативні групи продовжують фіксувати наслідки масованої атаки”, - йдеться в повідомленні. 

Крім того, через значні проблеми з енергопостачанням у регіоні вже відкрито понад 340 "пунктів незламності", де місцеві жителі можуть підзарядити свої мобільні пристрої та гаджети. Робота цих пунктів триватиме до повного відновлення електропостачання. Енергетики активно працюють над відновленням електропостачання, однак ситуація ускладнюється пошкодженнями критичної інфраструктури.

Нагадаємо, що на тлі поширення тривожних новин директор Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко виступив із заявою у своєму телеграм-каналі. Він наголосив, що ситуація на Київській ГЕС не становить загрози.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися