Ремонт київського фунікулера завершено: коли чекати на відкриття

У Києві запустять в роботу фунікулер

Сьогодні київський фунікулер знову відкриється для пасажирів після планового щорічного ремонту. Про це повідомила пресслужба "Київпастрансу" у своєму Telegram-каналі. 

Ремонтні роботи, що тривали з 22 липня до 26 серпня, охоплювали технічне обслуговування машинної, компресорної та тиристорної зал. Крім того, спеціалісти провели скорочення тросу, обстежили контактну мережу, перевірили шпали і частково їх замінили. Проведено також поточний ремонт вагонів. Перед відкриттям заплановані статичні та динамічні випробування під навантаженням для забезпечення безпеки пасажирів.

Після завершення ремонту фунікулер повернеться до звичного графіку роботи, надаючи пасажирам оновлений та безпечний сервіс. 

Фунікулер у Києві: відновлення роботи в умовах воєнного стану

Фунікулер у Києві був закритий для перевезень з початку повномасштабного російського вторгнення у лютому 2022 року. Після деокупації Київщини транспорт відновив роботу, однак у жовтні минулого року його закрили на плановий ремонт. 

Історичний маршрут 

Київський фунікулер, що з’єднує Верхнє місто та Поділ, був відкритий у 1906 році. Він став важливою частиною міської інфраструктури, пропонуючи швидке та зручне сполучення між різними частинами міста. Спочатку фунікулер носив назву Михайлівський механічний підйом і з’єднував Володимирську гірку з вулицею Боричів Тік. У 1928 році лінію подовжили на 38 метрів до вулиці Петра Сагайдачного, що дозволило краще обслуговувати пасажиропотік.

Джерело: https://t.me/kyivpasstrans


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися