Один із київських університетів змінить назву: що стало причиною

НАУ повертає історичну назву: університет стане Київським авіаційним інститутом

Столичний Національний авіаційний університет (НАУ) чекає на значні зміни: університет поверне собі свою історичну назву — Київський авіаційний інститут. Про це заявила очільниця НАУ Ксенія Семенова, зазначивши, що нова-стара назва повертає виш до своїх коренів і підкреслює його роль у розвитку української авіації.

“Зараз, під час війни Україна повертає собі статус технологічної держави. Але вже ніхто не присвоїть собі наші заслуги, ніхто не зупинить наш прогрес. Тому що ми або самі робимо для себе зброю, або наше існування під питанням. І авіаційний повертає собі оригінальну назву. Київський авіаційний інститут”, - написала Семенова

Семенова також зазначила, що Київський авіаційний інститут не обмежуватиметься лише підготовкою спеціалістів для обслуговування традиційних літальних апаратів. Університет планує розширити свої освітні програми, включаючи спеціальності, пов’язані з сучасними технологіями, такими як дрони, радіоелектронна боротьба (РЕБ), антени, кібербезпека та штучний інтелект. Це означає, що новий-старий Київський авіаційний інститут буде готувати фахівців для вирішення найсучасніших викликів у галузі авіації та інформаційних технологій.

“Тепер виклики і загрози нові. Крім обслуговування літаків ми тепер про дрони, РЕБ, антени, кібербезпеку, штучний інтелект, розмінування і цивільну безпеку. А ще дуже круто, коли тобі 91 (ред, - університету). Бо у нас дуже багато класних випускників. І вони зараз підключаються до відбудови авіаційного”, - написала очільниця університету.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися