На Київщині судитимуть патрульних за корупцію на дорогах: подробиці

Обвинувачення у хабарництві: двох патрульних та їх спільника судитимуть за корупційну схему

Київська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо двох поліцейських та їх спільника. Чоловіків обвинувачують у створенні схеми вимагання хабарів у військових, таксистів та державних службовців за уникнення адміністративної відповідальності. 

За даними слідства, з липня по листопад 2023 року інспектори систематично отримували хабарі від водіїв на блокпостах, пропонуючи уникнути адміністративної відповідальності. Загалом задокументовано 17 випадків незаконної діяльності.

Як з’ясувалося в ході розслідування, один з інспекторів патрульної поліції Дніпропетровської області створив організовану групу, залучивши до неї свого колегу по службі та колишнього працівника МВС. Їхня схема передбачала зупинку автомобілів на блокпостах і вибір "цільових" осіб — переважно військових, державних службовців та таксистів, для яких притягнення до адмінвідповідальності могло мати серйозні наслідки.

За словами слідчих, поліцейські використовували незареєстрований алкотестер, який завжди показував перевищення допустимих норм, після чого водіям пропонували вирішити питання за гроші. Хабарі бралися безпосередньо в службових автомобілях або вимагалися через банківські перекази на рахунок експравоохоронця. Останній підтверджував отримання коштів, знімав їх та розподіляв між учасниками групи.

Одного з поліцейських затримали у листопаді 2023 року під час отримання чергового хабаря. Слідчим вдалося зібрати достатньо доказів, щоб висунути обвинувачення усім учасникам схеми. 

“За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох правоохоронців та їх спільника за фактами вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 2, 3, 5 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 368 КК України)”, - йдеться в повідомленні прокуратури.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися