Поліція Києва ввела обмеження для вантажного транспорту

Нова заборона у Києві: вантажівки не пустять на дороги під час спеки

Сьогодні в Києві запроваджують обмеження на рух великогабаритного вантажного транспорту через підвищення температури повітря. Як повідомила патрульна поліція міста у своєму Telegram-каналі, рух вантажівок заборонено, коли температура повітря перевищує 28°C. Заборона діє для транспортних засобів фактичною масою понад 24 тонни та навантаженням на вісь понад 7 тонн.

Обмеження запроваджено для збереження дорожнього покриття, яке може швидше руйнуватися під дією важких транспортних засобів у спекотну погоду. 

Водіям вантажівок рекомендується перечекати спекотний період на спеціальних майданчиках для тимчасової стоянки, розташованих у смугах відведення автомобільних доріг. Це дозволить уникнути порушень нових правил та можливих штрафів.

Синоптики прогнозують на сьогодні у Києві та області мінливу хмарність без опадів. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура у столиці коливатиметься від 29 до 31°C, а в області — від 29 до 34°C. У зв'язку з цим, обмеження на рух вантажівок буде діяти до стабілізації погодних умов.

Такі заходи відповідають європейській практиці, де подібні обмеження застосовуються для збереження інфраструктури та запобігання аваріям на дорогах. Подібні обмеження у Києві вже вводилися раніше, але цього разу поліція обіцяє більш суворий контроль за їх дотриманням.

Раніше “Коментарі” писали, що сьогодні на вулиці Радосинській у Києві очікуються значні обмеження руху транспорту. З 09:00 до 19:00 буде частково перекрито ділянку дороги, включно з перехрестям з вулицею Милославською. Такі заходи пов’язані з проведенням робіт із влаштування верхнього шару асфальтобетонного покриття. Про це повідомляє комунальна корпорація "Київавтодор".

Джерело: https://t.me/kyivpatrol


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися