Аномальна спека у Києві: три дні температурних рекордів поспіль

У Києві до кінця серпня і на початку вересня триватиме спека

У вівторок, 27 серпня, Київ пережив найспекотніший день за весь час проведення метеорологічних спостережень для цієї дати. Стовпчик термометра досяг позначки 33,8 градусів Цельсія, що стало новим рекордом. Про це повідомляють в Центральній геофізичній обсерваторії.

Новий температурний максимум перевищив попередній рекорд 1943 та 2023 років на 0,5 градусів. Це означає, що кліматична норма була перевищена на 7,6 градусів, що є вагомим показником зміни клімату.

Температурні рекорди в столиці фіксуються вже три дні поспіль. Починаючи з 25 серпня, кияни щодня відчувають на собі наслідки аномальної спеки. Зокрема, у понеділок, 26 серпня, середньодобова температура повітря в Києві досягла 26,4 градусів, перевершивши попередній рекорд цього дня, зафіксований у 1903 році, на 0,6 градусів.

Згідно з даними синоптиків, нинішня хвиля спеки пов'язана з антициклоном, що сформувався над східною Європою. Це призвело до того, що в Києві і багатьох інших містах України протягом останніх днів спостерігалася висока температура повітря, яка перевищувала звичні для цього часу показники.

Спека триватиме до вересня

Синоптик Наталія Діденко на своїй сторінці у Facebook попередила, що спека в Києві не відступить щонайменше до початку вересня. За її словами, найближчими днями в столиці збережеться суха і жарка погода, температура повітря підніматиметься до +33 градусів. Водночас очікується поривчастий вітер, що може дещо ускладнити перебування на вулиці.

За прогнозами Наталії Діденко, деяке зниження температури очікується лише 2 вересня, коли спека тимчасово ослабне.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися