Дев'ять спортсменів Київщини виступлять на Паралімпіаді-2024: хто саме

Київщину представлятимуть 9 спортсменів у 4 видах спорту

У Парижі розпочалися XVII літні Паралімпійські ігри-2024, і Україна вже готова боротися за медалі на найпрестижнішому світовому змаганні. Цього року Київщину представлятимуть дев'ять атлетів, які візьмуть участь у чотирьох різних видах спорту. Всі вони — вихованці Київського регіонального центру "Інваспорт", що спеціалізується на підготовці спортсменів з інвалідністю до змагань найвищого рівня.

Зокрема, серед спортсменів Київщини, які виступлять у Парижі, п'ять майстрів спорту України міжнародного класу з волейболу сидячи: Анатолій Андрусенко, Денис Битченко, Руслан Горякін, Андрій Прищепа та Роман Прищепа. Вони вже не раз демонстрували свою майстерність на міжнародних аренах і сповнені рішучості показати свої найкращі результати на цьогорічній Паралімпіаді.

Аліса Колпакчи, майстер спорту України міжнародного класу з паратриатлону, також виступить у Парижі, маючи на меті здобути високі місця для своєї команди. Її підготовка до цих змагань була особливо інтенсивною, і вона налаштована на боротьбу до останнього метру дистанції.

У плаванні нашу країну представлятимуть Олексій Федина та Ілля Яременко, майстри спорту України, які вже мають вражаючі досягнення на міжнародній арені. Їхня техніка та витривалість стали прикладом для багатьох молодих спортсменів в Україні, і цього разу вони прагнуть додати ще кілька медалей до своєї колекції.

Також на змагання вирушила заслужена майстриня спорту України з легкої атлетики Людмила Даниліна, яка вже багато років є одним з лідерів української команди. 

“Вболіватиму за кожного і кожну! Ви – приклад сили духу та витривалості. Ваші історії мотивують йти лише вперед та досягати мети. Наші паралімпійці демонструють, що немає меж для досягнення мрій. Ви – наша гордість! Бажаю успіху, сил та Перемоги! З вами Київщина, з вами вся Україна”, - написав Руслан Кравченко, голова Київської ОВА.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися