«Укрнафта» відкликала 5 мільйонів для «Охматдиту»: що сталося

«Укрнафта» відкликала 5 мільйонів гривень донату для «Охматдиту»: лікарня не надала цільового призначення коштів

Національна акціонерна компанія "Укрнафта" відкликала 5 мільйонів гривень, які були призначені для Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит". Причиною такого рішення стало те, що лікарня не змогла надати конкретне цільове призначення для використання цих коштів.

Компанія пояснила, що відповідно до правил надання благодійної допомоги, кошти не можуть бути переведені на загальний рахунок лікарні без зазначення конкретних цілей, на які вони мають бути витрачені. "Укрнафта" підтвердила готовність повторно виділити цю суму, як тільки лікарня надасть детальний план використання фінансування.

"Ми сподіваємося, що законний механізм перерахунку коштів на відновлення лікарні буде знайдено в найстисліші терміни. Це — наш пріоритет", — додав голова фонду Євген Вембер.

picture

Раніше “Коментарі” писали, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль оголосив, що експертиза пошкоджень дитячої лікарні "Охматдит", яка постраждала від ракетної атаки Російської Федерації, буде завершена протягом найближчого місяця. Після цього уряд ухвалить рішення щодо проведення тендерів та визначення подальших кроків для відновлення медичного закладу. Про це він заявив під час форуму "Україна 2024. Незалежність".

Нагадаємо, що 20 серпня, відбулося перше засідання Ради з відновлення дитячої лікарні "Охматдит". Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що до складу Ради увійшли представники благодійних організацій, міжнародних фондів, а також урядовці, які вже готують рекомендації по етапному плану відновлення лікарні.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися