КМДА звинувачує правоохоронців у тиску на "Київтеплоенерго"

До «Київтеплоенерго» прийшли з обшуками по справі 2016 року

До "Київтеплоенерго" знову прийшли з обшуками. Цього разу слідчі дії пов'язані зі справою про можливе привласнення коштів, які у 2016 році були виділені на ремонт тепломереж на вулиці Антоновича. Однак у Київській міській державній адміністрації (КМДА) наголошують: на той час "Київтеплоенерго" ще не існувало — підприємство було створене лише у 2018 році.

За даними КМДА, слідство підозрює "Київтеплоенерго" у привласненні коштів, які нібито були виділені в рамках кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР). 

“Слідчі, суперечачи самим собі, стверджують, що це кошти кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку, взяті Київською міською державною адміністрацією на реконструкцію теплових мереж. Нагадуємо, що КМДА підписала відповідний меморандум з ЄБРР лише в 2018 році. Через воєнний стан місто досі не отримало кошти за цим кредитом”, - йдеться в повідомленні “Київтеплоенерго”.

У КМДА впевнені, що обшуки є спробою тиску на "Київтеплоенерго", яке зараз активно готується до опалювального сезону. 

Читайте також на порталі “Коментарі” - Днями у Києві виникла аварія на тепломережі на вулиці Антоновича, через що на ділянці дороги провалилося дорожнє покриття. У поліції міста Києва заявили про проведення розслідування та відповідних перевірок, повідомляє портал "Коментарі".

У ході досудового розслідування слідчі перевіряють посадових осіб КП “Київтеплоенерго” на причетність до розтрати бюджетних коштів, які виділялись на реконструкцію тепломережі.

Читайте также