Екстрені відключення світла у Києві: мешканців закликають до економії

За вказівкою Укренерго, в Києві сьогодні 29 серпня будуть застосовані аварійні відключення

Сьогодні, 29 серпня, у Києві будуть застосовані аварійні відключення електроенергії, про що повідомило "Укренерго". Вимушені заходи стали наслідком екстрених ситуацій у системі електропостачання столиці. Важливо зазначити, що під час таких екстрених відключень графіки не діють, і кияни повинні бути готовими до непередбачуваних перебоїв в електропостачанні.

Жителів столиці закликають споживати електроенергію максимально економно, щоб допомогти стабілізувати ситуацію. Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко наголошує на важливості збереження енергії та закликає громадян об’єднати зусилля для подолання енергетичної кризи. 

"Допомагайте енергетикам. Разом ми здатні подолати найважчі виклики!" — підкреслює він.

 Поради для киян на час відключення:

- Переконайтеся, що всі необхідні пристрої заряджені. 

- Обмежте використання великої побутової техніки. 

- Використовуйте світлодіодні лампи та інші заходи для зниження споживання електрики. 

- Плануйте свої дії так, аби мінімізувати потребу у використанні електроенергії в "години пік". 

Читайте також на порталі “Коментарі” -  До України повернулась спека, а разом з нею – і вимушені відключення електроенергії, заявили в "Укренерго". При цьому там підкреслили, що відключень світла не вдасться уникнути і навіть спробували пояснити чому. 

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ситуація в енергетичному секторі залишається складною, але енергетики сподіваються на швидке підключення додаткових потужностей, що дозволить мінімізувати застосування графіків відключень. Про це в ефірі телемарафону в неділю, 11 серпня, розповіла заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук.

Джерело: https://t.me/VA_Kyiv/7683


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися